Lucruri care socheaza orice European la o prima vizita in America. Traduceri Constanta 0721875549

Unul dintre colaboratorii Biroului de traduceri Global Translations din Constanta tocmai ce s-a intors dintr-o binemeritata vacanta din Statele Unite ale Amercii. Bine-nteles ca la revenirea sa la biroul de traduceri Constanta, toti colegii nostri din cadrul departamentului Traduceri Constanta l-au sufocat cu o sumedenie de intrebari. Multi dintre colegii nostri, in principal traducatori autorizati de limba engleza, isi doresc din tot sufletul sa afle cat mai multe lucruri despre Tara tuturor posibilitatilor, cu atat mai mult cu cat au studiat si au citit atat de mult despre istoria si cultura Americii. O prima curiozitate a fost urmatoarea: care au fost lucrurile care te-au impresionat la America? Aceasta intrebare a venit si ca urmare a unui articol pe care traducatorii autorizati de limba engleza Constanta l-au citit intr-o pauza si care expunea lucruri care socau orice European la o prima vizita in America. Acum doreau sa lamureasca „misterul”. Deci, ce considera turistii a fi surprinzator la America?
1. Se stie ca Americanii zambesc mult. Pentru Europeni este ceva ciudat insa pentru Americani este un mod politicos de a-i face pe ceilalt sa se simta bineveniti si comfortabil. Unii vor zice ca sunt falsi, insa pana la urma, este mai ok sa zambesti decat sa primesti o privire suspicioasa sau incruntata, nu-i asa?
2. Zambetul bine-inteles ca duce direct la atitudinea prietenoasa! Nu este deloc ciudat pentru ei sa vorbeasca cu persoane necunoscute in timp ce se afla in transportul public, la coada, in lift sau oriunde altundeva. Si nu uitati, la intrebarea „How are you?” (Ce faci?), la care evident astepti un raspuns de genul „Bine”, intrucat noi consideram ca nu este o intrebare pe care sa o iei ad litteram, poti primi raspunsuri foarte serioase si cu lux de amanunte care te vor surprinde, cu siguranta. Ca urmare a acestei atitudini prietenoase care apare inca de la prima vedere, oamenii care fac parte din culturi mai rezervate la inceput, au tendita sa fie suprinsi si sa considere ca Americanii sunt superficiali.
3. Portiile de mancare imense de asemenea surprind pe toti turistii care considera ca o portie de mancare pentru o persoana poate lejer sa fie impartita la poate 2,3 persoane. De asemenea, americanii sunt celebri pentru junk food, o mancare considerata total nepotrivita pentru sanatate si greutatea in plus.
4. Bacsisul- Chelnerii, barmanii, taximetristii, angajatii unui hotel si aproape oricine din industria Servicii primesc bacsis. Regula este de a nu acorda mai putin de 15% si, desi se considera a fi la optiunea clientului, daca dai mai putin sau daca nu lasi niciun bacsis, acestia te vor privi cu dispret.
5. Daca planuiesti sa vizitezi America intr-o vacanta de o saptamana iar itinerariul include calatoria cu masina din New York in Miami, Mount Rushmore, Marele Canion, las Vegas, Hollywood, trebuie sa constientizati ca este imposibil. America are o suprafata de 9,826,675 km². Ca sa va faceti o idee: Italia are cam suprafata statului California.
6. Cand vizitati America, trebuie sa stiti ca aici se folosesc masuratorile imperiale, adica inci, picioare, milă nautică, milă terestră etc. Este destul de confuz pentru cei care sunt obisnuiti cu sistemul metric.
7. Americanii sunt patrioti. Chiar daca poate parea ciudat pentru cetatenii din alte tari, in America, oamenii flutura steagul Americii destul de des si canta cu mandrie cantece patriotice.
8. Strainii sunt uimiti cum aproape orice, de la haine pana la mancare, poate fi returnat si primesti banii integral inapoi.
9. Americanii folosec masinile mai tot timpul. Pentru persoanele care prefera sa faca o plimbare pe strazile din America, se vor simti singuratici, intrucat majoritatea prefera sa se deplaseze cu masinile.
10. Pentru cetatenii straini este ciudat faptul ca nu au nicio idee de cat vor plati pana nu ajung la casa unde apare o taxa de vanzare suplimentara care se adauga la pretul afisat. Motivul este faptul ca aceasta taxa variaza de la stat la stat. Mai mult de atat, procentajul taxei de vanzare variaza de la stat la stat. Excludera taxei de vanzare permite de asemenea companiilor sa promoveze preturi mai mici.
Sursa:

10 Things About America that Shock First-time Visitors

Scroll to Top