Legalizări acte Ministerul de Externe

Ai nevoie de traducerea si  recunoasterea documentelor straine in Romania?  

Noi ne vom ocupa de procedura completa pentru legalizarea, respectiv supralegalizarea actele dvs. la Ministerul de Externe al României

Actele eliberate de tari ce nu fac parte din Convenția de la Haga, vizate la Ambasada României din străinătate, trebuie de asemenea sa aibă vizarea MAE din București, pentru ca actul respectiv sa fie recunoscut in Romania. 
traducere legalizata acte apostila haga

Ministerul de Externe al României este abilitat sa supralegalizeze o gama larga de categorii de acte pentru statele care NU sunt membre ale Convenției de la Haga din octombrie 1961.

Informații complete in ceea ce privește toate categoriile de acte care se legalizează de către Ministerul de Externe al României le puteți regăsi pe site-ul oficial al Ministerului de Externe al României, www.mae.ro 

Câteva din principalele categorii de documente care necesita supralegalizarea la Ministerul de Externe sunt

în original, emise după 1998;
Notă: actele de stare civilă emise înainte de 1998 trebuie schimbate cu altele noi. Schimbarea se face la oficiile de stare civilă care le-au eliberat pe cele vechi.

 în original, eliberate cu cel mult 6 luni în urmă, de Secţia de poliţie în care domiciliază solicitantul sau de Inspectoratul General de Poliţie;

în original, eliberate de Ministerul Administraţiei şi Internelor – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Bucureşti

în original, vizate în prealabil de către Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor,  Bucureşti

trebuie vizate, iniţial, de către Inspectoratele generale şcolare județean

vizate, iniţial, de către Direcţia juridică a Ministerului Sănătăţii.

 

trebuie sa fie vizate, iniţial, de Direcţiile de sănătate publică judeţene

 

în original, vizate în prealabil la Ministerul Culturii şi Cultelor –Direcţiile judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural.

Toate actele notariale, precum şi traducerile legalizate ale acestora, pe care trebuie sa le supralegalizati la Ministerul de Externe, trebuie vizate iniţial de către Camerele Notarilor Publici din judeţele în care au fost autentificate notarial documentele.

NOTĂ:

Documentele româneşti care urmează să fie folosite în străinătate vor trebui, ulterior, supralegalizate şi de către Ambasada ţării respective în România.

 

Scroll to Top