A fi sau a nu fi nevoie de procura in Turcia, asta e întrebarea?

19.09.2018

Birou traduceri autorizate Global Translations-Constanta

 

În sezonul de vară biroul nostru de traduceri este asaltat de cereri pentru plecarea în  Turcia. În general clienții lasa pe ultima sută de metri realizarea traducerii în limba turcă a procurii pentru masina, autoturismul cu care se va face deplasare în Turcia.

În cazul în care auto cu care veti intra in Turcia nu este proprietatea dumneavoastra cu siguranta aveti nevoie de un act : contract de comodat pentru persoane fizice sau împuternicire în cazul persoanelor juridice, act prin care se arată că proprietarul mașinii este de acord cu folosirea auto de către persoana șoferului.

Dacă vorbim de persoane fizice, contractul  de comodat se realizeaza la notari publici.

Ca un pont : e preferabil ca notarul sa redacteze un contract de comodat sau o declarație notarial cat mai succintă pentru a nu genera un cost mare pe traducerea în limba turcă.  

Apoi intervenim noi – biroul de traduceri se ocupa de  traducerea contractului de comodat din limba română în limba turcă. Dupa cum stiti costul traduceri in limba turcă se raportează la numărul de caractere cu spatii rezultate din traducerea documentului. Astfel tariful unitar va fi pret per 2000 de caractere cu spatii.

De asemenea autoritățile turce solicită ca traducerea  realizată în limba turcă sa fie legalizată la Consulatul Turciei. Prin aceasta operatiune autoritatea turcă verifica dacă traducătorul ce a realizat traducerea este traducător autorizat de limba turcă.

Biroul nostru colaborează doar cu traducători autorizați de limba turcă.

Toată operatiune de legalizare, vizare a traducerii ce presupune deplasarea la consulat, depunere traducerii in limba turca, plata taxei către Consulat va fi realizată de către biroul nostru. Experienta noastra in acest tip de servicii va va feri de problemele clasice pe care le puteti întâmpina : deplasarea, timp pierdut, depunere in intervale orare neagreate, consulatul inchis de sarbatorile musulmane..

În cazul în care auto este proprietatea unei persoane juridice, nu mai este nevoie de serviciile notarului. Deoarece compania poate redacta o imputernicire pentru deplasarea cu auto in Turcia către persoana fizica  care va conduce autoturismul. Ca si model puteti descărca de pe site-ul nostru www.traduceri-global.ro un tip de imputernicire care va fi stampilata si semnata de administratorul companiei.

Ponturi pentru clienții noștri culese in ultimii ani de Global Translations in rezolvarea traducerilor in limba turcă si legalizare la consulatul Turciei:

  • Experienta ne aratat ca timpul efectiv de finalizare a acestor cereri poate fi o problema, asa ca nu lăsați pe ultima sută de metri realizarea contactelor de comodat la notari, redactare imputernicirilor, cererea către firmele de leasing de trimiterea a procurilor către dumneavoastra.
  • Tot experienta  ne arata ca efectiv traducerea în limba turcă a procurilor, imputernicilor, declarațiilor pentru auto nu dureaza mai mult de 1 zi,

Biroul nostru de traduceri reușește să finalizeze o procedură completa pentru auto Turcia in următorii timpi: dacă primim actele de tradus (procuri, împuterniciri, contracte de comodat in limba romana ) luni, vom traduce si apoi vom legaliza la Consulatul Turciei documentul având gata traducerea în limba turcă a doua zi, marți. Deci de pe o zi pe alta.

Un alt pont ar fi sa discutați cu notarul sa redacteze un contract de comodat cat mai mic, cu cât mai puține pagini pentru a nu genera costuri mari cu traducerea documentului în limba turcă.

Nu uitați, oricând aveți nevoie de consultanta pe subiectul traducerilor în turcă pentru mașini, ne puteți suna pentru a va informa cat mai bine. Datele noastre de contact le veți găsi pe site www.traduceri-global.ro.

Drum bun!