Apostile Constanta, Traduceri Apostile Constanta

Obține documentele apostilate, traduse și legalizate în Constanța cu serviciile noastre

Ce avantaje ai dacă alegi serviciile noastre?

Logo-traduceri-constanta-global

Ce este Apostila de la Haga și Traducere Apostila?

Pentru recunoasterea internationala a actelor tale vei avea nevoie de aplicarea Apostilei de la Haga la institutiile din Constanta, traducerea actului si traducerea Apostilei, legalizarea traducerii, supra-legalizarea la Camera Notarilor Constanta.

Toate serviciile de traduceri autorizate, Apostile pe documentele originale, Supralegalizarea într-un singur loc

Reprezentarea dvs se va face pe baza contractului de prestari servicii pe care il incheiem in momentul solicitarii serviciilor, astfel incat nu mai este necesara intocmirea unei imputerniciri sau procuri speciale notariale.

Procedura completa: Apostila de la Haga,  traducere autorizata si legalizare notariala traduceri,  intr-un singur loc.
Fara a mai fi nevoie sa faci drumuri inutile

Întrebări frecvente Apostila de la Haga?

APOSTILA este un certificat eliberat de autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în ţara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei.

Scopul eliberării apostilei este autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Astfel. Recunoasterea in strainatate a actelor romanesti s-a simplificat si odata cu aderarea Romaniei la aceasta Conventie, recunoasterea internationala a documetelor nationale consta in aplicarea unei stampile (Apostila de la Haga) pe documente pentru a le autentifica / legaliza international.

Prezenta conventie se aplica actelor oficiale care au fost intocmite pe teritoriul unui stat si care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul unui alt stat. Sunt considerate acte oficiale, in sensul prezentei conventii:
a) Documentele care emana de la o autoritate sau de la un functionar al unei jurisdictii a statului, inclusiv cele care emana de la ministerul public, de la un grefier sau de la un executor judecatoresc;
b) Documentele administrative;
c) Actele notariale;
d) Declaratiile oficiale, cum ar fi: cele privind mentiuni de inregistrare, viza de investire cu data certa si legalizari de semnatura, depuse pe un act sub semnatura privata.

Totusi prezenta conventie nu se aplica:
a) documentelor intocmite de agenti diplomatici sau consulari;
b) documentelor administrative care au legatura directa cu o operatiune comerciala sau vamala.

Inainte de 01 noiembrie 2004 in România existau doar 2 autorităţi cu drept de apostilare: Ministerul de Externe si Ministerul de Justitie. Dupa aceasta dată, procedura de apostilare /supralegalizare a trecut în competenţa Prefecturilor, respectiv a Tribunalelor pentru actele judecatoresti, si a Camerelor Notarilor Publici pentru documentele notariale.

Romania a aderat la Conventia de la Haga din 5 Octombrie 1961, aprobatǎ prin Legea nr.52/2000 şi modificatǎ prin Legea nr.142/2004, la data de 16 martie 2001. Aceasta Conventie consta in suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine

In functie de document, daca se aplica apostila de catre camera notarilor, se poate face in aceasi zi. Daca apostila se aplica de Prefectura, dureaza maxim 2 zile : aplicare apostila, traducere legalizata su supralegalizare la Camera Notari.

Traducere autorizata si legalizare notariala intr-un singur loc.

Fara a mai fi nevoie sa faci drumuri inutile

Este important sa oferi cat mai multe detalii  legate de: tipul actelor, tara unde v-au fost cerute, etc pentru a avea o estimare de pret cat mai corecta de la inceput.

Pasul 2 - Se apostileaza actele la Institutia Prefectului, Tribunalul sau Camera Notarilor

Apostila de la haga se aplica actelor oficiale care au fost intocmite pe teritoriul unui stat si care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul unui alt stat. 

Vezi tabelul care contine tipul de acte care se pot apostila cat si institutiile care trebuie sa vizeze in prealabil documentele respective pentru a se putea face apostilareaVei

Pasul 3 - Se traduc actele. Inclusiv traducere Apostila in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat

Traducerea documentelor se va realiza intodeanua de catre un traducator autorizat. Important : se va traduce si Apostila aplicata pe documente.

Pasul 4 - Legalizare notar public

Traducerea realizata de catre traducatorul autorizat va fi legalizata de catre notarul public. Practic notarul certifica specimenul de semnatura al traducatorului

Pasul 5 - Supralegalizarea la Camera Notarilor Publici a traducerii legalizate

Traducerea leagalizata va fi supralegalizata sau vizata si la Camera Notarilor. Astfel se certifica calitatea notarului ce a legalizat traducerea traducatorului.

Global Translations se ocupa de tot

Aplicarea Apostilei de la Haga pe documentele romanesti este posibila acum fara sa mai fiti nevoiti sa va deplasati din strainatate in Romania.
Avem reprezentanti ai biroului nostru in Bucuresti, astfel incat sa va putem pune la dispozitie orice fel de servicii de vizare si supralegalizare la Inspectoratele, Ministerele, Consulatele, Ambasadele abilitate.

Servicii juridice Birou traduceri Constanta

APOSTILE SI LEGALIZARI

Apostilare / Supralegalizare documente originale, copii legalizate și traduceri legalizate

VIZARE ACTE STUDII

→Vizarea actelor de studii la Ministerul Educației sau la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

iMPUTERNICIRE AUTO TURCIA

→Procură/ Împuternicire pentru Turcia la Ambasada Turciei (acte de mașină, documente de călătorie etc.)

SERVICII CONSULARE

→Servicii consulare / vizare documente la anumite ambasade (Ambasada Turciei, Emiratele Arabe Unite, Egipt etc.

TRADUCERI 35 DE LIMBI INTERANTIONALE

→Oferim traduceri profesionale in si din peste 35 de limbi straine si acoperim peste 50 de perechi lingvistice. De la cele mai folosite limbi – limba engleza, germana, franceza, italiană, spaniolă pana la limbi rare ( limba chineaza, japoneza ). De asemenea traducem in limba ucraineana in Constanta doar cu traducator autorizat de ucraineana.

Lăsați echipa noastră să vă întocmească toate dosarele necesare într-un mod profesionist, în cel mai scurt timp și la preturi competitive!

Oferim traduceri profesionale în și din peste 35 de limbi internaționale, și acoperim peste 50 de perechi lingvistice. De la cele mai folosite limbi – limba engleza, germana, franceza, italiană, spaniolă pana la limbi rare ( limba chineaza, japoneza etc ). De asemenea realizam servicii de traduceri in limba ucraineana in Constanta doar cu traducator autorizat de Ministerul de Justitie.

Luminita Ciobanu
Luminita Ciobanu
Constanta
Read More
"Am avut nevoie de traducerea unei diplome in regim de urgenta si am primit documentul tradus in mai putin de 3h! Comunicarea prin telefon, plata online, trimiterea documentului online - totul simplu si fara batai de cap. Multumesc"
David
Bucuresti
Read More
" Eficiență, flexibilitate, rapiditate, un partener care ofera sprijin real în zilele noastre, când toți avem probleme de rezolvat "ieri". Preturile sunt convenabile iar traducerile de calitate. Cu siguranță vom apela la acest birou și pentru alte proiecte. "
Sebastian Vlaicu
Sebastian Vlaicu
Constanta
Read More
Traduceri rapide (a doua zi) fara a fi necesara prezenta la sediu. Am trimis online documentele pentru traducere, achitat 30 lei x 3, receptionat urmatoarea zi lucratoare. Nici nu stiu cum arata sediul 😉
Stefan Draghici
Stefan Draghici
Bucuresti
Read More
" Foarte profesionisti si foarte rapizi! Am avut nevoie de o procura pentru Turcia, am sunat la ei, mi-au oferit toate detaliile de care aveam nevoie iar in 24h din momentul in care am luat legatura cu ei, am avut procura la sediu in conditiile in care, actele s-au trimis prin curier (Constanta-Bucuresti). Multumesc si cu siguranta, pe viitor, apelez tot la Dvs!"
Razvan Oprea
Razvan Oprea
Bucuresti
Read More
" Servicii extraordinare de la distanta. Foarte mult profesionalism si încredere! Am apelat din București la serviciile lor, deoarece aici nimeni nu imi traducea într-o zi si viza la consulat împuternicirea de la firma de leasing. I-am găsit pe internet, mi-au răspuns pe WhatsApp sâmbăta seara "
Ciocanitoru Nicoleta
Ciocanitoru Nicoleta
Constanta
Read More
" Recomand ca fiind o societate ce merita sa apelezi la servicille lor.. siguranta, incredere, profesionalism, dar nu numai , ci si rapiditate in elibararea actelor necesare traducerii, intr-un timp util, costuri acceptabile. O echipa de profesionisti"
Raluca Caluda
Raluca Caluda
Constanta
Read More
" Servicii calitative iar raportul calitate pret extraordinar. Am avut nevoie de niste documente medicale de tradus si legalizat din germana in romana. Acestea erau despre o afectiune si o interventie foarte complicata si rara, iar ei s-au descurcat extraodrinar. Foarte bine traduse si repede. Recomand cu drag"
Ladislau
Ladislau
Constanta
Read More
" Am apelat deseori la serviciile Global Translation si intotdeauna au fost si sunt foarte promti si profesionist. Pentru mine merita aprecierea maxima, incat prin ei in una din ocazii am reusit de la distanta (nefiind in tara) sa-mi obtin pana si atestarea diplomei la Ambasada"
Ionut Oancea
Ionut Oancea
Bucuresti
Read More
" O echipa extraordinară !!! Super. Pentru că nu m-am ocupat din timp de traducere și apostilare , am rămas pe ultima suta de metri , pe ultimul metru de fapt. Acești oameni m-au ajutat și mi-au efectuat împuternicire mașină tradusă în limba turcă și apostilare consulat în câteva ore. 👍👍👍👍👍👍
Prescon Bau
Prescon Bau
Constanta
Read More
" Firma nostra lucreaza cu Global Translations de multi ani si suntem super-multumiti de calitatea traducerilor. multumim echipei si pentru promptitudine! Mult succes in continuare!"
Previous
Next

Va prezentam un tabel care contine tipul de acte care se pot apostila cat si institutiile care trebuie sa vizeze in prealabil documentele respective pentru a se putea face apostilarea:

ACTE OBSERVATII INSTITUTII IMPLICATE IN VEDEREA VIZARII PREALABILE APOSTILARII
Acte de stare civila: – certificat de nastere; – certificat de casatorie; – certificat de deces. Model nou, emis incepand cu 01.01.1998 Nota: Actele de stare civila emise inainte de 1998 trebuie preschimbate cu altele de tip nou, international. Preschimbarea se face la oficiile de stare civila care le-au eliberat pe cele vechi. Oficiile de stare civila care au eliberat actele de stare civila in format vechi.
Adeverinta de celibat (dovada stare civila, adeverinta stare civila) Adeverinta de celibat este eliberata de oficiul de stare civila, acolo unde a fost inregistrata nasterea. Nota: In unele tari se cere si certificatul de casatorie cu mentiunea “Anulat”(Germania, Marea Britanie) pentru persoanele care au fost casatorite si vor sa se recasatoreasca in aceste tari (inclusiv sentinta de divort). Oficiile de stare civila care au inregistrat nasterea.
Certificate de botez/cununie Vizate in prealabil de catre Protoieria  Constanţa Protoieria  Constanţa
Certificate prin care se atesta domiciliul si cetatenia persoanei sau statutul juridic fata de statul roman Eliberate de Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanei, respectiv Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor Bucuresti Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor Str. Obcina Mare nr.2, sector 6, Bucure]ti Telefon: 021.413.54.42; Fax: 021.413.50.49
Adeverinta privind componenta familiei Eliberata de Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor.
Certificat de cazier judiciar Eliberat cu cel mult 6 luni in urma, de Inspectoratul de Politie Judetean sau de Inspectoratul General al Politiei Romane Nota: Nu se aplica apostila pe cazierele judiciare mai vechi de 6 luni; trebuie avut in vedere ca din momentul apostilarii si pana in momentul prezentarii la organele de resort din tarile de destinatie sa nu treaca o perioada prea mare de timp, deoarece este posibil ca acesta sa nu mai fie valabil si sa trebuiasca repetarea intregii proceduri. Inspectoratul de Politie Judetean Constanţa Bd.Mamaia, nr.106 Telefon centrala 0241.611.364; Fax:0241.616150 Inspectoratul General al Politiei Romane Str. Mihai Voda, nr. 6, sector 5, Bucure]ti, Telefon: 021/ 208.25.25; 021/ 316.66.55
Acte de studii Actele emise in sistemul de invatamant preuniversitar vor fi vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de catre Inspectoratul Scolar Judetean pe raza caruia se afla unitatea emitenta. Inspectoratul Scolar Judetean Constanţa Str.M Eminescu, nr.11 Tel:0241.611913 Fax:0241.618.880 E-mail: isj-cta@isjcta.ro
  Actele emise in sistemul de invatamant universitar si postuniversitar vor fi vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii,Tineretului si Sportului – Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului  Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor Str. General Berthelot, nr. 30, Sector 1, Bucuresti telefon: 021 31.32.677.
Documente ce atesta calitatea de scolarizat pe teritoriul Romaniei, pentru cetatenii straini Documentele ce atesta calitatea de scolarizat pe teritoriul Romaniei, pentru cetatenii straini, se elibereaza de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii Serviciul Relatii Internationale Str. General Berthelot, nr. 28-30, Sector 1, Bucuresti Tel. Centrala: 021.40.56.200; 021.40.56.300
Acte studii, certificate, adeverinte, copiiextras emise de institutiile din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor Vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de Ministerului Administratiei si Internelor – Directia Generala Management Resurse Umane Ministerului Administratiei si Internelor  Directia Generala Management Resurse Umane Str. Piata Revolutiei, nr. 1A, sector 1, Bucuresti; Telefon secretariat: 313.75.17; Fax: 312.68.12
Acte studii, certificate, adeverinte, copiiextras emise de institutiile din cadrul Ministerului Apararii Vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de Ministerului Apararii Nationale  Serviciul Istoric al Armatei Ministerului Apararii Nationale – Serviciul Istoric al Armatei Str. Drumul Taberei nr. 9-11, Sector 6 Bucuresti Tel Secretariat: 021.318.53. 67 int. 161; 314.
Certificate de calificare si absolvire obtinute in afara sistemului national de educatie Certificate de calificare si absolvire emise incepand cu luna ianuarie 2004 vor fi vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de catre Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala, Agentia Judeteana pentru prestatii sociale-Comisia de autorizare Constanta Str.Decebal, nr.13 C Telefon:0241.486.696 E-mail: ajps-ct@yahoo.com
Certificate de absolvire si calificare in diferite meserii emise inainte de 1989 si intre anii 1990-2003 vor fi vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanţa str.Lacului, nr.14 Telefon 481531 E-mail: constanta@ajofmanofm.ro
Documente de confirmare a valabilitatii certificatelor de competenta pentru personalul maritim navigant Vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii  Directia Generala Resurse Umane si Management Ministerul Transporturilor si Infrastructurii  Directia Generala Resurse Umane si Management B-dul Dinicu Golescu nr. 38, Sector 1 Bucuresti Tel.: 021.319.61.65, 021.319.61.33
Certificate de competenta profesionala cu sigla Consiliului pentru Standarde Ocupationale si Atestare (COSA) Vizate (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA)  Comisia Judeteana de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor Constanţa Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor -CNFPA; P-ta. Valter Maracineanu nr. 1-3, Intrarea B, etaj 2, cam. 164-166, Sector 1, Bucuresti Telefon: 021.315.78.46, 031.805.37.13, 031.805.37.12 Comisia de Autorizare a judetului Constanţa Str.Decebal, nr.13 C Telefon:0241.486.696 E-mail: ajps-ct@yahoo.com
Brevete de turism Emise de Ministerul Turismului Ministerul Turismului Str. Calea Victoriei nr. 152, Sector 1, Bucuresti, Tel.: 021 202.54.06; Fax: 021.202.52.97
Certificate de competenta profesionala in domeniul transporturilor rutiere Emise de Agentia Teritoriala a Autoritatii Rutiere Romane. Agentia Teritoriala Constanţa a Autoritatii Rutiere Romane.
Certificate de conformitate care atesta experienta profesionala si adeverinte necesare recunoasterii titlurilor de calificare dobandite in Romania in profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist si moasa (certificat de membru) Eliberate de Ministerul Sanatatii – Directia Generala Organizare, Resurse Umane, Dezvoltare Profesionala si Salarizare Eliberate de Ministerul Sanatatii – Directia Generala Organizare, Resurse Umane, Dezvoltare Profesionala si Salarizare Str. Intr. Cristian Popisteanu, nr. 1-3, sector 1, Bucuresti Tel. centrala: 021.30.72.500; 021.30.72.600
Documente cu caracter medical (certificate medicale, adeverinte medicale, certificate de concediu medical, bilete iesire din spital,autorizatii libera practica, adeverinte de stagiu practic, etc.) vizat (in prealabil prezentarii acestora pentru aplicarea apostilei) de Directia de Sanatate Publica in raza careia se afla unitatea medicala care a eliberat actul Directia de Sanatate Publica Constanţa Sediul 1 Str.Nicolae Iorga, nr.89 Telefon centrala:0241.481.601 Fax:1241.481.642 e-mail: dsp.constanta@dspct.ro Sediul 2 Str. Bogdan Vodă, nr.9 Telefon centrala : 0241.480.939 Fax 0241.480946 e-mail : dsp.constanta@sdpct.ro
Adeverinte privind certificarea stagiului de cotizare si a punctajului realizat de asiguratii sistemului public de pensii din Romania Eliberate de Casele Judetene de Pensii Casa Judeteana de Pensii Constanţa Str. Decebal, nr.13 Telefon: 0241.484420. Fax:0241.484.445
Adeverinta prin care se atesta vechimea in munca Eliberate de Casa Judeteana de Pensii , conform inscrierii din carnetul de munca; Casa Judeteana de Pensii Constanţa Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale Str. George Vraca nr. 9, sector 1, Bucuresti; Tel.: 021.313.41.25, 021.314.88.77
Certificate pentru evitarea dublei impuneri (Certificate de rezidenta fiscala); adeverinte de venit. Eliberate de Directia Generala a Finantelor Publice Judeteana Directia Generala a Finantelor Publice Constanţa Str. I.Gh.Duca,nr.18 Tel:0241.488.043 Fax:0241.488.010

Nota:  Aceste informatii au fost preluate de pe http://www.prefectura-ct.ro

Pentru actele de studii, Inspectoratul Scolar competent sau CNRED solicita obtinerea de la institutiile de studiu emitente cate o adeverinta de autenticitate pentru fiecare act de studiu.

Scroll to Top