Întrebări traduceri autorizate și Legalizate?

Sfaturi utile
intrebari_traduceri_constanta

Suntem aici sa ajutam!

Raspunsuri la intrebari frecvente

Da. Traducatorii nostri sunt traducatori autorizati ce au depus la notar specimenul de semnatura. De aceea legalizarea se face doar la notarii unde traducatorii au depus specimenul de semnatura.

Unitatea de masura in domeniul traducerilor autorizate este pagina de traducere. Pretul traducerii va fi exprimat pt o pagina de traducere. Se consideră o pagină de traducere pagina de 2000 de caractere, cu spatii, sau aproximativ 300 de cuvinte. Pentru documentele tipizate se aplică un tarif fix/ pagina.

Clienţii pot preda documentele care urmează a fi traduse direct la sediul nostru din B-dul Ferdinand, nr.24, Sc A, et.1, Camera 4, Constanta unde se va încheia un contract de prestari servicii între părţi. Totusi, prezenta dumneavoastra la biroul nostru nu este obligatorie. Contractul de prestari servicii incheiat intre biroul nostru si dumneavoastra poate fi trimis si pe email, semnat si stampilat de ambele parti.

  • Documentele pot fi trimise pe email la adresa office@traduceri-global.ro  Veţi fi astfel contactaţi in termen imediat pentru a vă comunica o estimare de preţ precum şi termenul de predare. Plata se poate face prin ordin de plata. Pentru a demara procesul de traducere, trebuie sa ne transmiteti dovada platii. La termenul de predare stabilit, traducerea va fi imediat transmisa prin email/ fax sau chiar prin curierat, daca aveti nevoie de traducerea autorizata sau legalizata in original.

 Pentru o evaluare cat mai exact a traducerii ne puteti trimite documentul scanat pe email.

  •  Preturile traducerii difera in functie de dificultatea textului, termenul lor de predare si de volumul documentelor care trebuie traduse.

Da. Realizam rapid procuri auto sau imputernicire masina pt Turcia,  legalizate la Consulatul Turciei din Constanta asa cum cer autoritatile turce. Procura tradusa si legalizata se trimite prin curier. Plata se face online. 

Prezenta dumneavoastra la biroul nostru nu este obligatorie. Contractul de prestari servicii incheiat intre biroul nostru si dumneavoastra poate fi trimis si pe email,  semnat si stampilat de ambele parti. Documentele pot fi trimise pe email la adresa office@traduceri-global.ro .

Noi vă comunicam o estimare de preţ fie traducere autorizata, fie traducere legalizata,  precum şi termenul de predare. Plata se poate face prin banca.  La termenul de predare stabilit, traducerea va fi imediat transmisa prin email/ fax sau chiar prin curierat, daca aveti nevoie de traducerea autorizata sau legalizata in original.

In cazul in care doriti o traducere legalizata notarial, avem nevoie de documentul in original. Documentele care nu trebuie legalizate notarial pot fi lasate la biroul nostru si in fotocopie sau pot fi trimise pe fax sau email. Conditia prioritara in acest caz este ca textul sa fie lizibil.

Da. Chiar daca nimeni nu isi doreste o urgenta, sunt situatii cand vom avea astfel de cereri. Traducerile urgente presupun realizarea si predarea traducerii in aceasi zi sau in 24 de ore. Avem relatii de colaborare cu mai multi traducatori autorizati la care putem apela pt traduceri urgente. Trebuie sa stii ca tariful unei traduceri urgente va fi majorat cu 50%-100%. 

Apostila reprezinta o stampila explicativa, de forma patrata, care este aplicata pe anumite acte pentru a le atribui acestora recunoastere internationala. Astfel se certifica de catre Institutia Prefectului, Tribunalul competent sau Camera Notarilor Publici semnatura persoanei autorizate care a semnat respectivul document.

Pentru recunoasterea internationala a actelor, dupa ce li se aplica Apostila de catre Institutia Prefectului, se traduc in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila de pe documentul original, dupa care, traducerea se legalizeaza de catre un notar public, iar in final traducerea legalizata se supralegalizeaza cu Apostila de catre Camera Notarilor Publici competenta.

  • Pentru tarile care NU fac parte din Conventia de la Haga, procedura de supralegalizare a actelor necesare in vederea recunoasterii acestora in tarile respective este urmatoarea:
  • Se traduce documentul in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat iar traducerea respectiva se legalizeaza notarial. Nota: Cateodata este necesara vizarea prealabila de catre institutia emitenta. Vezi tabelul de la pagina: Apostila de la Haga
  • Traducerea legalizata se va supralegaliza la Camera Notarilor Publici
  • Traducerea deja supralegalizata, trebuie de asemenea vizata la Ministerul de Externe, din Bucuresti. Ministerul de Externe este singura institutie abilitata pentru vizarile traducerilor pentru tarile care NU fac parte din Conventia de la Haga.
  • Un ultim pas este cel de vizare la ambasada sau consulatul tarii de destinatie. Taxa de supralegalizare la ambasada sau consulat difera de la o tara la alta.

Da. Documentele se pot scana sau trimite prin curier. Platile se pot efectua online pe baza proformei.

Da. Realizam traduceri ucraineana in Constanta doar de traducător autorizat de limba ucraineana. Ne ocupam si de legalizarea traducerii ucraineana la Notar. Traducem Pasaport National. Acte Civile necesare la banca sau alte autoritati.

Consultanta Gratuita

Întreaba acum orice !

Scroll to Top