Dupa cum stiti costul traducerii in limba turcă se raportează la numărul de caractere cu spatii rezultate din traducerea documentului. Astfel tariful unitar va fi 60 de lei / per pagina rezultata din traducere (2000 de caractere cu spatii, masurabile in programul de editare Word).
Foarte Important
Autoritățile turce solicită ca traducerea procurii auto realizată în limba turcă sa fie legalizată la Consulatul Turciei. Prin aceasta operatiune autoritatea turcă verifica dacă traducătorul ce a realizat traducerea este traducător autorizat de limba turcă.
Biroul nostru colaborează doar cu traducători autorizați de limba turcă ce sunt acreditati la Consulatul Turciei din Constanta.
Toată operatiune de legalizare, vizare a traducerii ce presupune deplasarea la consulat, depunere traducerii in limba turca, plata taxei către Consulat va fi realizată de către biroul nostru. Experienta noastra in acest tip de servicii va va feri de problemele clasice pe care le puteti întâmpina : deplasarea, timp pierdut, depunere in intervale orare neagreate, consulatul inchis de sarbatorile musulmane..
Ponturi pentru clienții noștri culese in ultimii ani de Global Translations in rezolvarea traducerilor in limba turcă si legalizare la consulatul Turciei:
- Experienta ne-a aratat ca timpul efectiv de finalizare a acestor cereri poate fi o problema, asa ca nu lăsați pe ultima sută de metri realizarea contactelor de comodat la notari, redactare imputernicirilor, cererea către firmele de leasing de trimiterea a procurilor către dumneavoastra.
- Tot experienta ne arata ca efectiv traducerea în limba turcă a procurilor, imputernicilor, declarațiilor pentru auto nu dureaza mai mult de 1 zi,
Biroul nostru de traduceri reușește să finalizeze o procedură completa pentru auto Turcia in următorii timpi: dacă primim actele de tradus (procuri, împuterniciri, contracte de comodat in limba romana ) luni, vom traduce si apoi vom legaliza la Consulatul Turciei documentul având gata traducerea în limba turcă a doua zi, marți. Deci de pe o zi pe alta.
Citeste Recomandarile oficiale de la MAE de mai jos
Documente necesare pentru deplasarea cu autoturismul:
◊ În cazul în care călătoriţi în Turcia cu un autovehicul, condus de către o altă persoană decât proprietarul acestuia, intrarea în Turcia va fi permisă de către Autorităţile vamale numai după prezentarea următoarelor documente:
- Documentele autovehiculului, inclusiv asigurarea internaţională tip carte verde;
- Împuternicire (procură), tradusă în limba turcă, din partea proprietarului autoturismului (persoană fizică sau juridică), pentru a putea conduce autoturismul respectiv din România în Turcia şi retur.
◊ Autorităţile turce monitorizează foarte riguros intrările şi ieşirile cetăţenilor străini în/din Turcia
Regula este că, atunci când o persoană a intrat pe teritoriul Turciei cu un autoturism pentru care deţine documente de proprietate (certificat de înmatriculare) sau procură pentru folosirea acestuia, aceeaşi persoană trebuie să iasă din Turcia cu autoturismul.
Nu se acceptă excepţii nici măcar privind soţul/soţia cetăţeanului român sau rudele apropiate ale acestuia.
◊ Autoritățile turce au dreptul de a stabili cine poate intra/ieși în/din Turcia.
Reprezentanțele diplomatice/consulare ale României din Turcia nu pot interveni în favoarea dumneavoastră dacă nu îndepliniți condițiile de intrare/ieșire.
Alte recomandari
Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!
MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Turcia:
- să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
- să recurgă numai la serviciile de transport oferite de firme de taxi omologate.
- să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini.
- să încuie maşinile şi să le asigure cu sisteme de alarmă.
- să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
Intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetăţenii români este permisă cu următoarele documente de călătorie româneşti:
- Paşaport diplomatic;
- Paşaport diplomatic electronic;
- Paşaport de serviciu;
- Paşaport de serviciu electronic;
- Paşaport simplu;
- Paşaport simplu electronic;
- Paşaport temporar.
Paşapoartele menţionate mai sus trebuie să aibă o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia şi să dispună de cel puţin o filă goală.
Important: vă recomandăm să acordaţi atenţie la efectuarea controalelor de frontieră/vamale şi să vă asiguraţi că vi s-a aplicat în paşaport ştampila de intrare în Turcia.
Lipsa ştampilei de intrare poate conduce la aplicarea de amenzi şi/sau expulzare (până la finalizarea cercetării se consideră că s-a intrat ilegal).
Nu se permite intrarea în Turcia cu cartea de identitate românească, cartea provizorie de identitate românească sau buletin de identitate românesc.
Sursa informatii site Ministerul Afacerilor Externe : https://www.mae.ro/travel-conditions/3753
Informeaza-te pentru o Calatorie cat mai placuta.
Nu uitați, oricând aveți nevoie de consultanta pe subiectul traducerilor în turcă pentru mașini, ne puteți suna pentru a va informa cat mai bine. Datele noastre de contact le veți găsi pe site www.traduceri-global.ro.
Drum bun!