Traduceri IT

Traduceri ITTehnologia informației (Information Technology – in engleza abreviat IT,  care deseori se folosește în română ca atare, si se pronunță /‿ai ti/)  sau Tehnologia informației și a comunicațiilor (Information and Communication Technology- in engleza abreviat ICT), abreviate in limba romana TI respectiv TIC, este tehnologia necesară pentru prelucrarea  informației, în special prin utilizarea calculatoarelor.

Tehnologia informației include multiple domenii legate de date și informații. Procesoarele, calculatoarele, hardware și software, limbajele de programare, structurile de date  ar fi numai cateva exemple din domeniul IT. De asemenea, sunt considerate ca făcand parte din acest domeniu toate elementele care prelucrează, într-un fel sau altul, date, informații sau cunoștințe.

Dezvoltarea acestei industrii a dus evident și la dezvoltarea traducerilor din acest domeniu. Tot mai multe persoane juridice, insa si fizice, solicita atat traducerea a diverse documentatii software, manuale de utilizare produse IT si harware, instructiuni software, aplicatii si tutoriale cat si traducerea site-urilor web, care a devenit un element prioritar atunci cand companiile se dezvolta la nivel international sau incheie contracte de colaborare cu societati straine.

Domeniul IT ofera permanent provocari pentru realizarea unei traduceri de calitate. Acest domeniu care este mereu in miscare si in dezvoltare continua presupune intotdeauna necesitatea adaptabilitatii si a flexibilitatii in cazul realizarii de traduceri IT. Mai mult de atat, traducerile din domeniul IT necesita o calitate si o acuratete speciala. Pe langa competente lingvistice, astfel de traduceri necesita o pregatire specifica si cunostinte temeinice, acestea avand de obicei, un grad inalt de dificultate. Biroul nostru selecteaza traducatorii autorizati specializati pe acest domeniu care cunosc terminologia specifica precum si limbajul IT care este extrem de vast si complex (de multe ori traducatori autorizati care muncesc in domeniul IT sau care au absolvit astfel de specialitate). Avem la dispozitie dictionare IT, glosare de termeni, memorii de traducere si instrumente de traducere asistata de calculator, resurse ce sunt permanent actualizate in functie de schimbarile de pe piata.

Scroll to Top