Traduceri maghiara constanta

limba.maghiara.constantaLimba maghiara este limba oficiala a Ungariei si una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. In afara Ungariei este de asemenea vorbita de catre comunitati ale populatiei maghiare din tarile vecine- in special in Romania, Slovacia, Serbia si Ucraina.- si de catre comunitatile maghiare din intreaga lume. Ca si finlandeza si estona,  face parte din ramura ugrica a limbilor fino-ugrice, si este una din putinele limbi europene care nu face parte din familia Indo-Europeana. Limba maghiara este o limbă aglutinantă.

Numele limbii in maghiara este magyar [ˈmɒɟɒr] or magyar nyelv. Cuvantul „Magyar” este de asemenea folosit ocazional ca si  cuvant englezesc pentru a face referire la poporul maghiar ca si grup etnic, sau la limba.

Limba maghiara este de asemenea una din limbile oficiale din Vojvodina si limba oficiala in trei municipalitati din Sovenia: Hodoš, Dobrovnik si Lendava, impreuna cu Slovena. Limba maghiara este recunoscuta oficial ca si limba minoritara sau regionala in Austria, Croatia, Romania, Zakarpattia in Ucraina, si in Slovacia. Maghiarii din România reprezintă cea mai numeroasă minoritate etnică din România. In Romania este recunoscuta ca si limba minoritara folosita la nivel local in comune, orase si municipii cu o populatie de etnie maghiara de peste 20%. Acest procetaj mare de vorbitori de limba maghiara a dus la diverse conflicte intre populatia romana si cea de etnie maghiara, insa niciodata nu s-a ajuns la conflicte majore. Exista totusi o oarecare tensiune intre populatia de etnie maghiara si populatia romana, cei din urma sustinand ca cateodata populatia de etnie maghiara refuza sa vorbeasca limba oficiala a tarii, respectiv limba romana. Ponderile cele mai mari de populație maghiară se înregistrează în Ardeal, în special în județele Harghita (84,61%) și Covasna (73,81%).

Oferim, cu un deosebit profesionalism, seriozitate si promptitudine, traduceri din maghiara in romana si din romana in maghiara pentru cele mai variate domenii si la preturi cu adevarat competitive. Toate traducerile sunt realizate de catre traducatori autorizati de catre Ministerul Justitiei care detin experienta in acest domeniu si care cu siguranta va vor oferi servicii de traducere din/ in maghiara eficiente si profesionale. In momentul predarii documentului spre a fi tradus, echipa noastra selecteaza traducatorul autorizat de limba maghiara specializat pe domeniul respectiv. Orice traducere este verificata si corectata atent, fiecare detaliu fiind extrem de important. Procedurile noastre de verificare stricta a traducerilor vă oferă certitudinea că traducerile din sau in limba maghiara vor păstra sensul original al textului fără nici un fel de abatere.

Alegeti o solutie profesionala, eficienta si rapida, la preturi competitive!

Solicita GRATUIT o estimare rapida de pret la office@traduceri-global.ro   sau contacteaza-ne la 0721875549 sau 0341455567!

Pentru mai multe informatii, de asemenea va asteptam la biroul nostru de traduceri autorizate din Constanta, in Blvd. Ferdinand nr., sc. A, et. , camera 4, interfon 4.

Scroll to Top