Traduceri norvegiana Constanta

Limba norvegiana este o limba nord germanica, cu aproximativ 5 milioane de vorbitori, in principal in Norvegia, unde este limba oficiala. Exista de asemenea vorbitori de limba norvegiana in Danemarca, Suedia, Germania, Marea Britanie, Spania, Canada si SUA. Pentru vorbitorii de limba suedeza si daneza, norvegiana este inteligibila. Aceste limbi scandinave, impreuna cu limba feroeza si islandeza constituie grupul de limbi nord germanice (numite si limbi scandinave).  Limbile feroeza si islandeza sunt nu tocmai inteligibile cu limba norvegiana in forma vorbita. Conform legislatiei,  exista doua forme oficiale ale limbii norvegiene scrise-  Bokmål (ad litteram”limba cartii”) si Nynorsk (ad litteram “noua norvegiana”). In prezent, scolile din Norvegia trebuie sa predea ambele forme/ variatii ale limbii.  Elevii trebuie sa le invete pe ambele, insa pot alege pe care din ele doresc sa o studieze ca si limba principala. Functionarii trebuie sa poata folosi ambele forme ale limbii.

La un moment dat a existat o incercare de a crea o singura limba standard, numita Samnorsk. Politicianilor le-a placut ideea de a unifica limba norvegiana, in timp ce restul populatiei a considerat a fi o idee proasta si o pierdere de timp. Proiectul Samnorsk a fost abandonat oficial in data de 1 ianuarie 2002.

Biroul de traduceri Global Translations din Constanta ofera, cu un deosebit profesionalism, seriozitate si promptitudine, traduceri din norvegiana in romana si din romana in norvegiana pentru cele mai variate domenii si la preturi cu adevarat competitive. Toate traducerile sunt realizate de catre traducatori de limba norvegiana autorizati de catre Ministerul Justitiei care detin experienta in acest domeniu si care cu siguranta va vor oferi servicii de traducere din/ in limba  norvegiana eficiente si profesionale. In momentul predarii documentului spre a fi tradus, echipa din cadrul biroului de traduceri Global Translations din Constanta selecteaza traducatorul autorizat de limba norvegiana specializat pe domeniul respectiv. Orice traducere este verificata si corectata atent, fiecare detaliu fiind extrem de important. Procedurile noastre de verificare stricta a traducerilor vă oferă certitudinea că traducerile din sau in limba norvegiana vor păstra sensul original al textului fără nici un fel de abatere.

Alegeti o solutie profesionala, eficienta si rapida, la preturi competitive!

Solicita GRATUIT o estimare rapida de pret la office@traduceri-global.ro sau contacteaza-ne la 0721875549 sau 0341455567!

Pentru mai multe informatii, de asemenea va asteptam la biroul nostru de traduceri autorizate din Constanta, in Blvd. Ferdinand nr., sc. A, et. , camera 4, interfon 4.

Scroll to Top