Traduceri Portugheza Constanta

traduceri.portugheza.constantaLimba portugheza (português sau, denumirea completa, língua portuguesa) este o limba romanica si unica limba oficiala in Portugalia, Brazilia, Mozambic, Angola, Republica Capului Verde, Republica  Guineea- Bissau si in Republica Democrata São Tomé și Príncipe. Este de asemenea limba co-oficiala cu chineza in Macao (China), cu tetum in Timorul de Est si cu limbile spaniola si franceza in Guineea Ecuadoriala. Ca urmare a expansiunii in timpul colonizarii, exista vorbitori de portugheza de asemenea in Goa, Daman si Diu in India, in Batticaloa pe coasta de est a Sri Lanka si in Malacca, Malaezia.

Portugheza face parte din grupul de limbi Ibero- Romanice care a evoluat din cateva dialecte ale latinei vulgare in Regatul Galiciei, in perioada medievala. Astfel, este strans inrudită cu limba galiciana, cu care a format o unitate lingvistică galiciano-portugheză în Evul Mediu. Cu aproximativ 215 pana la 220 milioane de vorbitori nativi si 260 milioane de vorbitori in total, limba portugheza este de obicei listata ca fiind de-a sasea cea mai vorbita limba din lume, cea de-a treia cea mai vorbita limba Europeana si principala limba din Emisfera Sudica. Este de asemenea cea mai vorbita limba din America de Sud si cea de-a doua cea mai vorbita limba din America Latina, dupa limba spaniola; totodata este limba oficiala a Uniunii Europene si a Mercosur (organizatia internationala in Amercia de Sud, tarile membre fiind Argentina, Brazilia, Paraguai, Uruguai si Venezuela).

Scriitorul spaniol Miguel de Cervantes a caracterizat limba portugheza  ca fiind „cea mai dulce si cea mai gratioasa limba” si dramaturgul Lope de Vega a facut referire la aceasta ca fiind „dulce”, in timp ce scriitorul brazilian Olavo Bilac a descris-o poetic ca fiind “a última flor do Lácio, inculta e bela” ( ultima floare din Latium, rustica si frumoasa). Portughezii de asemenea o numesc „limba lui Camões”, dupa poetul național al Portugaliei și unul dintre clasicii literaturii universale, Luís Vaz de Camões.

In martie 2006 a fost infiintat in Sao Paulo, Brazilia, primul muzeu de limba din lume, Muzeul de Limba Portugheza, un muzeu interactiv despre limba portugheza. Orasul Sao Paulo din Brazilia este orasul cu cel mai mare numar de vorbitori de limba portugheza din lume.

Oferim, cu un deosebit profesionalism, seriozitate si promptitudine, traduceri din portugheza in romana si din romana in portugheza pentru cele mai variate domenii si la preturi cu adevarat competitive. Toate traducerile sunt realizate de catre traducatori autorizati de catre Ministerul Justitiei care detin experienta in acest domeniu si care cu siguranta va vor oferi servicii de traducere din/ in portugheza eficiente si profesionale. In momentul predarii documentului spre a fi tradus, echipa noastra selecteaza traducatorul autorizat de limba portugheza specializat pe domeniul respectiv. Orice traducere este verificata si corectata atent, fiecare detaliu fiind extrem de important. Procedurile noastre de verificare stricta a traducerilor vă oferă certitudinea că traducerile din sau in limba portugheza vor păstra sensul original al textului fără nici un fel de abatere.

Alegeti o solutie profesionala, eficienta si rapida, la preturi competitive!

Solicita GRATUIT o estimare rapida de pret la office@traduceri-global.ro   sau contacteaza-ne la 0721875549 sau 0341455567!

Pentru mai multe informatii, de asemenea va asteptam la biroul nostru de traduceri autorizate din Constanta, in Blvd. Ferdinand nr., sc. A, et. , camera 4, interfon 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top