Traduceri slovaca Constanta

Limba slovaca (a nu se confunda cu „limba slovena”) este o limba indo-europeana care apartine grupului de limbi sud slavice (împreună cu ceha, poloneza și soraba). Limba slovaca este limba oficiala a Slovaciei unde este vorbita de aproximativ 4.6 milioane de oameni (2001). Este de asemenea  limbă oficială în Provincia Autonomă Voivodina (din Serbia) și Uniunea Europeană. Vorbitori de limba slovaca sunt intalniti de asemenea in Statele Unite, Republica Ceha, Serbia, Irlanda, Romania, Polonia, Canada, Ungaria, Croatia, Marea Britanie, Australia, Austria si Ucraina.

Limba slovaca este descendenta a limbii proto-slave (sau a slavei comune), ea insasi fiind  descendenta a limbii proto-indo-europene.  Este strans inrudita cu limbile vest slavice, limba cehă fiind cea mai apropiată limbă de limba slovacă. Majoritatea dialectelor ale limbii cehe si limbii slovace sunt inteligibile. A fost de asemenea influentata de limba germana, engleza, latina si maghiara.

Exista de asemenea influente ale limbii romane in vocabularul limbii slovace. Cuvintele romanesti au intrat in limba slovaca in timpul asa numitei „colonizari a valahilor” in secolul 14-16 cand cresterea oilor a devenit o activitate comuna in muntii Slovaciei. Multe cuvinte rustice- pastorale din slovaca de astazi cum ar fi  bača (in limba romana: „baci””,) valach („valahi”), magura (in limba romana: măgura), koliba (limba romana: coliba), bryndza (in limba romana:. brânză), striga (in limba romana:  “strigă/strigoi”), etc. au fost introduse in limba slovaca de catre ciobanii romani in timpul Evului Mediu tarziu. Influenta limbii romane este simtita mai puternic in dialectele din regiunea Valahia morava.  Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Slovak_language

Biroul de traduceri Global Translations din Constanta ofera, cu un deosebit profesionalism, seriozitate si promptitudine, traduceri din slovaca in romana si din romana in slovaca pentru cele mai variate domenii si la preturi cu adevarat competitive. Toate traducerile sunt realizate de catre traducatori autorizati de catre Ministerul Justitiei care detin experienta in acest domeniu si care cu siguranta va vor oferi servicii de traducere din/ in slovaca eficiente si profesionale. In momentul predarii documentului spre a fi tradus, echipa din cadrul biroului de traduceri Global Translations din Constanta selecteaza traducatorul autorizat de limba slovaca specializat pe domeniul respectiv. Orice traducere este verificata si corectata atent, fiecare detaliu fiind extrem de important. Procedurile noastre de verificare stricta a traducerilor vă oferă certitudinea că traducerile din sau in limba slovaca vor păstra sensul original al textului fără nici un fel de abatere.

Alegeti o solutie profesionala, eficienta si rapida, la preturi competitive!

Solicita GRATUIT o estimare rapida de pret la office@traduceri-global.ro  sau contacteaza-ne la 0721875549 sau 0341455567!

Pentru mai multe informatii, de asemenea va asteptam la biroul nostru de traduceri autorizate din Constanta, in Blvd. Ferdinand nr., sc. A, et. , camera 4, interfon 4.

Scroll to Top