Traduceri slovena Constanta

Limba slovena (a nu se confunda cu „limba slovaca”) apartine grupului de limbi sud slavice. Este vorbita de aproximativ 2.5 milioane de vorbitori in intreaga lume, majoritatea din acestia fiind populatia din Slovenia. Este prima limba cu aproximativ 1.85 milioane de oameni si una din cele 24 limbi oficiale si de lucru din cadrul Uniunii Europene.  

Limba slovena este o limba indo-europeana din ramura limbilor slave sudice, impreuna cu sarbo-croata (limba vorbita de catre sarbi, croati, bosnieci si muntenegri). Este asemanatoare dialectului Chakavian si in special dialectului Kajkavian a sarbo-croatei, insa deloc asemenatoare dialectului Shtokavian, baza pentru limba standard vorbita de sarbi, croati, bosnieci si muntenegri. Mai mult de atat, slovena are anumite caracteristici lingvisice  in comun cu toate limbile sud slavice, inclusiv cu cele din ramura estica, cum ar fi bulgara. Desi slovena este este complet inteligibila cu dialectul Kajkavian a sarbocroatei (in special cu varianta vorbita in Hrvatsko Zagorje, la granita cu Slovenia), diferentele de vocabular, gramatica si pronuntie fac imposibila intelegerea unei conversatii cu o limba sarbacroata. Limba slovena are de asemenea multe in comun cu limbile vest slavice.

Limba slovena este una din limbile care au cele mai multe dialecte, respectiv 48 de dialecte. Astfel, oameni din zone diferite ale tarii intampina reale probleme in a se intelege. In functie de particularitatile acestor dialecte, Slovenia a fost impartita in sapte grupe:  Primorska, Koroška, Gorenjska, Rovtarska, Štajerska, Dolenjska, Panonska. Drept urmare, traducerea din romana in slovena si traducerea slovena- romana poate fi destul de dificila. Traducatorul autorizat de limba slovena trebuie sa fie foarte experimentat si totodata familiarizat cu toate aceste dialecte. Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Slovene_language

Biroul de traduceri Global Translations din Constanta ofera, cu un deosebit profesionalism, seriozitate si promptitudine, traduceri din slovena in romana si din romana in slovena pentru cele mai variate domenii si la preturi cu adevarat competitive. Toate traducerile sunt realizate de catre traducatori autorizati de catre Ministerul Justitiei care detin experienta in acest domeniu si care cu siguranta va vor oferi servicii de traducere din/ in slovena eficiente si profesionale. In momentul predarii documentului spre a fi tradus, echipa din cadrul biroului de traduceri Global Translations din Constanta selecteaza traducatorul autorizat de limba slovena specializat pe domeniul respectiv. Orice traducere este verificata si corectata atent, fiecare detaliu fiind extrem de important. Procedurile noastre de verificare stricta a traducerilor vă oferă certitudinea că traducerile din sau in limba slovena vor păstra sensul original al textului fără nici un fel de abatere.

Alegeti o solutie profesionala, eficienta si rapida, la preturi competitive!

Solicita GRATUIT o estimare rapida de pret la office@traduceri-global.ro  sau contacteaza-ne la 0721875549 sau 0341455567!

Pentru mai multe informatii, de asemenea va asteptam la biroul nostru de traduceri autorizate din Constanta, in Blvd. Ferdinand nr., sc. A, et. , camera 4, interfon 4.

Scroll to Top