Traduceri suedeza Constanta

Limba suedeza este o limba nord germanica, vorbita nativ de catre aproximativ 9 milioane de oameni, majoritatea din Suedia sau din zone din Finlanda, unde suedeza are statut legal egal cu limba finlandeza. Limba suedeza se aseamana mult cu norvegiana si daneza, fiind limbi inteligibile. Impreuna cu alte limbi nord germanice, suedeza este descendenta a limbii nordice veche, limba  vorbită de scandinavi și de locuitorii teritoriilor ocupate de vikingi până prin 1300. In prezent, limba suedeza este cea mai vorbita limba nord germanica dupa numarul de vorbitori.

Conform clasificarilor lingvistice, limba suedeza apartine limbilor est scandinave impreuna cu daneza, fiind separata de limbile vest scandinave, adica de limba feroeza, islandeza si norvegiana. Totusi, multe studii recente impart limbile nord germanice in doua grupuri: limbi insular-scandinave (feroeza, si islandeza)si limbi Scandinave Continentale (Daneza, Norvegiana si Suedeza), aceasta clasificare bazanduse pe inteligibilitatea acestora datorata influentei puternice a limbilor Scandinave de Est (in special Daneza) fata de norvegiana in ultimul mileniu si a devierilor  de la feroeza si islandeza.

Limba suedeza este principala limba din Suedia, fiind folosita de mult timp atat local, guvernamental cat si in majoritatea sistemelor educationale, insa a ramas in Suedia numai o limba principala a de facto,fara niciun statut oficial legal. Limba suedeza este unica limba oficiala in Aland (o provincie autonoma aflata sub suveranitatea Finlandei) unde majoritatea vasta de 26,000 locuitori vorbesc Suedeza ca si limba principala. In Finlanda, suedeza este una din cele doua limbi „nationale”, cu acelasi statut oficial ca finlandeza.

Biroul de traduceri Global Translations din Constanta ofera, cu un deosebit profesionalism, seriozitate si promptitudine, traduceri din suedeza in romana si din romana in suedeza pentru cele mai variate domenii si la preturi cu adevarat competitive. Toate traducerile sunt realizate de catre traducatori de limba suedeza autorizati de catre Ministerul Justitiei care detin experienta in acest domeniu si care cu siguranta va vor oferi servicii de traducere din/ in limba  ceha eficiente si profesionale. In momentul predarii documentului spre a fi tradus, echipa din cadrul biroului de traduceri Global Translations din Constanta selecteaza traducatorul autorizat de limba suedeza specializat pe domeniul respectiv. Orice traducere este verificata si corectata atent, fiecare detaliu fiind extrem de important. Procedurile noastre de verificare stricta a traducerilor vă oferă certitudinea că traducerile din sau in limba suedeza vor păstra sensul original al textului fără nici un fel de abatere.

Alegeti o solutie profesionala, eficienta si rapida, la preturi competitive!

Solicita GRATUIT o estimare rapida de pret la office@traduceri-global.ro  sau contacteaza-ne la 0721875549 sau 0341455567!

Pentru mai multe informatii, de asemenea va asteptam la biroul nostru de traduceri autorizate din Constanta, in Blvd. Ferdinand nr., sc. A, et. , camera 4, interfon 4.

Scroll to Top