1 Sfat simplu pentru traducatori autorizati din Constanta

Azi discutam cu colaboratorii din cadrul biroului traduceri Constanta ca ar fi de mare ajutor sa ne gandim la sfaturi pentru traducatorii autorizati din Constanta care sa fie implementate rapid si care sa ne ia mai putin de trei minute sa le citim (asta pentru ca timpul este pretios, si mereu NU avem timp).

Un prim sfat foarte important pe care as vrea sa-l amintesc in acest prim post este simplu si eficient in imbunatatirea oricarei traduceri.

In momentul in care faceti o a doua revizuire a traducerii, cititi fiecare propozitie tradusa individual inca o data. Nu va uitati la textul sursa si nu va ganditi la terminologia de specialitate. Numai cititi si ganditi-va: are sens?

Chiar are populatia Marii Britanii 641 milioane de locuitori? (Nu, are 64.1 milioane). Este Parcul National Yellowstone in California? (Nu; insa Parcul National Yosemite este). Este Red Bull o companie Australiana? (Este o companie Austriaca).

  • Ideea este urmatoarea: in momentul citirii cautati greselile evidente care nu sunt lingvistice ci mai degraba bazate pe fapte (usor de cautat si/sau verificat) sau logice.

Cateodata ne concentram atat de mult pe terminologia specializata incat scriem gresit nume, locuri, numere si facem greseli generale pe care le-ai gasi imediat daca iti scoti „lentilele de traducator” si pur si simplu revizuiesti propozitia asa cum ar face-o un cititor din exterior (an outside reader).

Citeste din nou si mai intreaba-te inca o data: are sens propozitia?

De multe ori facem astfel de greseli pe care le observam la a doua citire.

Sper ca va fi de folosi acest sfat – ne-ar placea mult sa auzim si sfaturile voastre.

Lasati comentarii cu sfaturile voastre mai jos.

Si nu uitati,   apelati cu incredere la echipa noastra de traducatori autorizati din Constanta! Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati atat telefonic la numerele 0721875549; 0341455567 cat si prin email office@traduceri-global.ro sau vizitati www.traduceri-global.ro

 

Scroll to Top