Acte plecare Turcia cu masina/ Imputernicire sau procura auto Turcia

plecare-turcia-cu-masinaTurcia este in topul destinatiilor de vacanta pentru turistii Romani. Astfel, tot mai multi Romani prefera serviciile de necontestat ale vecinilor nostri Turci pentru petrecerea vacantei.

Daca v-ati planuit o vacanta in Turcia si  doriti sa mergeti cu masina care este in leasing sau daca altcineva este proprietarul masinii, atunci veti avea nevoie de o Imputernicire fie de la firma de leasing, fie de la proprietarul vehiclului.

  • In cazul in care autovehiculul este in leasing, solicitati societatii de leasing sa va transmita o Imputernicire speciala pentru Turcia. In primul rand, trebuie sa fiti identificat in aceasta cu Pasaportul dvs si de asemenea sa se mentioneze ca sunteti imputernicit sa calatoriti atat in UE cat si pe teritoriul Turciei.
  • Daca autovehiculul este proprietatea unei societati comerciale, atunci societatea respectiva, prin reprezentantul legal al acesteia, trebuie sa intocmeasca o imputernicire dupa modelul urmator:

Antetul cu datele firmei

Nr. ieşire / data

IMPUTERNICIRE

Subscrisa, SC ……………………………. SRL, cu sediul social în ………….… , înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. ……………………., CUI ……………, reprezentată prin Dl./D-na …………………………………. , în calitate de …………………… , împuterniceşte prin prezenta pe Dl./D-na ……………………..  domiciliat în ……………………………………………….. , posesor al Paşaportului cu nr. …………………. , CNP ……………………………….. , să conducă autoturismul proprietatea societăţii mai sus menţionate, marca / tipul ………………………….. , serie şasiu ……………………………………………. , număr de înmatriculare ………………………. , în afara graniţelor României, în Uniunea Europeană şi Turcia, în perioada …………………………. – …………………………..

  • Daca proprietarul autovehiculului este o persoana fizica care doreste sa va imputerniceasca pe dvs, respectiva imputernicire trebuie sa fie una autentificata notarial. Drept urmare, proprietarul autovehiculului trebuie sa se prezinte la un birou notarial cu actele de identificare ale autovehiculului (talon, carte de masina), cu cartea sa de identitate si de asemenea cu copie dupa pasaportul persoanei imputernicite.

Imputernicirea respectiva, fie ea notariala sau nu, trebuie tradusa in limba turca de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei care sa fie de asemenea inregistrat la Consulatul Turciei in Romania. Traducerea autorizata se va legaliza la Consulatul Turciei in Romania.

traduceri plecare-turcia-masina- 2Intrucat Turcia este membra a Conventiei de la Haga, este de asemenea acceptata si varianta de traducerea legalizata si supralegalizata cu Apostila de la Haga. Totusi, recomandam prima varianta deoarece este mai putin costisitoare iar autoritatile din Turcia o prefera de asemenea.

Daca vă aflaţi în situaţia de a avea nevoie de o astfel de imputerncire deoarece mașina pe care o conduceţi este a unei alte persoane fizice sau a unei persoane juridice (mașină de la serviciu, mașină cumpărată în leasing sau mașină închiriată de la o companie de închirieri auto), nu ezitati sa ne contactatiDetalii si informatii utile aici 

Biroul Global Translations va sta la dispozitie pentru rezolvarea acestei cerinţe a autorităţilor turce. Efectuam aceasta procedura pentru deplasarea in Turcia cu usurinta pentru clienti din intreaga tara, fara sa fiti nevoiti sa va deplasati din localitatea dvs.

  • Plata Online.
  • Livrare documente prin curier